Σε μία εξαιρετική τοποθεσία, στα Δύο Χωριά της Τήνου, που είναι χτισμένη σε μια πλαγιά με απεριόριστη θέα προς το λιμάνι και ξεχωρίζει για την νησιώτικη αρχιτεκτονική και τα γραφικά, σοκάκια, το AGANTA αποτελεί μια φρέσκια άφιξη κάνοντας ακόμη πιο θελκτική την επίσκεψη εκεί. Ακριβώς πάνω στην μεγάλη πλακόστρωτη, πλατεία του χωριού, με τα μεγάλα πλατάνια και τις κρήνες στο κέντρο, δημιουργείται ένα ιδανικό σκηνικό για χαλάρωση απολαμβάνοντας παράλληλα απολαυστικά πιάτα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Φιλοξενία, φινέτσα, πλούσιες γεύσεις, απεριόριστη νοστιμιά και ένας γοητευτικός συνδυασμός σύγχρονων και παραδοσιακών στοιχείων είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του AGANTA.
Ο χώρος, σχεδιασμένος με προσοχή στη λεπτομέρεια, σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα στοιχεία. Με ζεστές αποχρώσεις, γήινα χρώματα, κομψή διακόσμηση και μια φωτεινή ατμόσφαιρα, κάθε λεπτομέρεια έχει επιλεχθεί με μεράκι και φροντίδα, με στόχο να προσφέρει στους επισκέπτες μια αίσθηση οικειότητας και χαλάρωσης.
Στο AGANTA, η ημέρα ξεκινάει από τις 09:00 το πρωί με μία πλούσια ποικιλία επιλογών για όλα τα γούστα. Οι επισκπεπτες μπορούν να απολάυσουν τον καφέ που προτιμούν, οι λατρεις του ελληνικού, για παράδειγμα, μαζί με παραδοσιακό λουκουμάκι στο πλάι, και να το συνδυάσουν με ένα γευστικό και χορταστικό πρωινό ενώ στον κατάλογο θα βρουν ακόμα φρέσκους χυμούς και δροσερά smoothies. Καγιανάς με βολάκι Τήνου, γαλλικό τοστ τσουρεκιού με πραλίνα και αλμυρή καραμέλα, γκρανόλα με φρούτα εποχής είναι μόνο μερικά από τα εξαιρετικά πιάτα.
Εκτός όμως από την πρωινή προτίμηση, το AGANTA αποτελεί ένα ευχάριστο διάλειμμα από την βόλτα στο νησί και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Με μία εκλεκτή ποικιλία από επιλεγμένες ετικέτες και draft μπύρας της ελληνικής ζυθοποιίας, με μεζέδες τηνιακών τυριών και αλλαντικών και την χαλαρή ελληνική μουσική να δημιουργεί μία ευχάριστη υπόκρουση στα αυτιά, το AGANTA είναι η όμορφη πινελιά της ημέρας και το σημείο συνάντησης που μπορεί να γίνει στέκι.
Από το απόγευμα μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, στο AGANTA μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα. Από τους μεζέδες από κρέας ξεχωρίζουν η ανοικτή κατσικόπιτα με σιγομαγειρέμενο κατσικάκι Τήνου και το μοσχαρίσιο σίς, ενώ εξίσου απολαυστικά είναι το φρυγαδέλι με συκώτι μοσχίδας, το λουκάνικο Τήνου και οι αφράτοι κεφτέδες σχάρας. Όλα αυτά απογειώνονται με κρασί, ρακί, μπύρα, ούζο αλλά και καλοκαιρινά κοκτέιλ, με ελληνικά στοιχεία, συνθέτωντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.
Αν και σε πλατεία ορεινού χωριού, από τον πλούσιο κατάλογο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μεζέδες από τη θάλασσα. Γαύρος μαρινάτος, ταραμάς με λάδι από βασιλικό, καπνιστό σκουμπρί με βάση από χούμους, και γαρίδες σαγανάκι με αρωματική σάλτσα ντομάτας είναι μόνο κάποιες από τις προτάσεις πιάτων γεμάτες θαλασσινό αρώματα που αποπνέουν νησιώτικο αέρα. Η προσεκτικά επιλεγένη λίστα κρασιών του AGANTA περιλαμβάνει μόνο ελληνικές ποικιλίες κρασιών. Εξάλλου στην Τήνο, υπάρχουν τόσες πολλές και διαφορετικές ποικιλίες που αξίζει να δοκιμαστούν και στέκονται ποιοτικά ισάξια με ξένες ετικέτες και ποικιλίες.
Η ομάδα πίσω από το AGANTA
Ο σεφ Νάσσος Τζαφαλιάς και η ομάδα του με πολυετή εμπειρία στην κουζίνα, ξεδιπλώνουν το μαγειρικό τους ταλέντο και με οδηγό το μεράκι και την προσοχή στην λεπτομέρεια προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Μετά από αρκετά χρόνια στο χώρο και σημαντικές συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες σεφ, (Μπαξεβάνη, Πέσκια κ.ά.) και ένα σύντομο πέρασμα από την Λυόν της Γαλλίας, ο Νάσσος Τζαφαλιάς αναλαμβάνει το τιμόνι της κουζίνας του AGANTA. Δημιουργεί έναν κατάλογο με έμφαση στην ελληνική κουζίνα και στην καλή πρώτη ύλη, παντρεύοντας την παράδοση του μεζέ στην πιο σύγχρονη εκδοχή της. Η Κυριακούλα Βαρβέρη, με καταγωγή από την Τήνο, και το υπόλοιπο προσωπικό, με χαμόγελο, θα σας εξυπηρετήσουν.
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (2-5 Ιουνίου): Το AGANTA έχει προγραμματίσει όμορφες και γεμάτες μουσικές καλοκαιρινές 3 βραδιές με λαϊκό, έντεχνο και το παραδοσιακό στοιχείο.
Μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο άρθρο, στο Olivemagazine.gr, κάνοντας κλικ εδώ.